Altıeylül ilçesine bağlı Sarıalan Mahallesi’nde düzenlenen Çilek Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğe katılan Altıeylül Belediye Başkan Vekili Baha Torun, vatandaşlarla bir araya gelerek festival coşkusunu paylaştı.
Balıkesir’in Altıeylül ilçesi, kırsal kalkınmayı ve yerel üretimi destekleyen etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Sarıalan Mahallesi’nde bu yıl da geleneksel olarak gerçekleştirilen Çilek Festivali, hem üreticileri hem de vatandaşları bir araya getirerek unutulmaz bir gün yaşattı. Festival kapsamında düzenlenen çeşitli etkinlikler, yarışmalar ve sergiler büyük ilgi gördü.
Programa katılan Altıeylül Belediye Başkan Vekili Baha Torun, mahalle sakinleriyle yakından ilgilenerek üreticilerle sohbet etti. Festival alanını gezen Torun, düzenlenen kültürel etkinliklere ve yöresel ürün stantlarına da katılım sağladı. Mahalle halkının gösterdiği yoğun ilgi ve misafirperverlik ise takdir topladı.
Çilek üretiminin bölge ekonomisindeki önemine dikkat çeken Başkan Vekili Torun, bu tür festivallerin yerel tarımın desteklenmesinde ve köy turizminin gelişmesinde büyük rol oynadığını vurguladı. Torun, Altıeylül Belediyesi olarak kırsal mahallelerde üreticilerin yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.
Festival boyunca düzenlenen halk oyunları gösterileri, müzik dinletileri ve çocuklara yönelik etkinlikler ise katılımcılara keyifli anlar yaşattı.
HABER MERKEZİ

