Balıkesir’in Altıeylül ilçesinde Gaziosmanpaşa, Çayırhisar ve Kesirven mahallelerinde uzun yıllardır devam eden imar sorunu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın talimatıyla çözüme kavuştu. Mahkemeden dönen uygulamaların ardından başlatılan yeni süreçle birlikte bölgedeki yapılaşmanın önü yeniden açıldı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Ahmet Akın’ın öncülüğünde kentte yıllardır çözüm bekleyen sorunlara neşter vurmaya devam ediyor. Son olarak Altıeylül ilçesine bağlı Gaziosmanpaşa, Çayırhisar ve Kesirven mahallelerinde 1988 yılından bu yana devam eden imar sorunu çözüme kavuşturuldu. Yaklaşık 37 yıldır vatandaşların yapılaşma ve ruhsat taleplerini karşılayamamasına yol açan bu kronik sorun, Başkan Akın’ın talimatıyla başlatılan yeni düzenleme süreci sayesinde aşıldı.
Mahkeme Kararıyla Duran Süreç Yeniden Başlatıldı
1988 yılında başlanan ilk imar planlarının ardından, söz konusu mahallelerde 2022 yılında parselasyon işlemleri tamamlanmış ancak 2023’te Balıkesir 2. İdare Mahkemesi’nin iptal kararı ile imar uygulamaları durdurulmuştu. Mahkeme kararının ardından, bölgedeki tüm parsellerdeki tapulara şerh düşülerek inşaat faaliyetleri ve ruhsat işlemleri askıya alınmıştı. Bu durum, yıllardır yapılaşma bekleyen vatandaşların mağduriyetini artırmıştı.
Vatandaşlardan gelen yoğun talepler üzerine devreye giren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, ilgili birimlere konunun hukuki çerçevede çözüme kavuşturulması için talimat verdi. Başkan Akın’ın talimatı sonrasında İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan yeni süreç kapsamında encümen kararıyla düzenlemeye gidilerek hukuki gerekçeler dikkate alındı.
Şerhler Kaldırıldı, Tapular Serbest Hale Geldi
Yapılan yeni düzenlemeyle birlikte Balıkesir 2. İdare Mahkemesi’nin imar uygulamalarına yönelik verdiği iptal kararının etkisi ortadan kaldırıldı. Davaya konu olan parsellerdeki tapular üzerindeki “mahkeme kararı vardır” şeklindeki şerhler tapu müdürlüğü ve Altıeylül Belediyesi ile yapılan yazışmalar sonucu kaldırıldı. Böylece bölgedeki imar uygulamaları yeniden başlatıldı ve 37 yıllık belirsizlik son buldu.
Başkan Akın: “Köklü Sorunları Bir Bir Çözüyoruz”
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Altıeylül ilçesindeki imar engelinin kaldırılmasının kentteki kalıcı sorunlara yaklaşım tarzlarını yansıttığını belirtti. Başkan Akın, “Balıkesir’in imar, altyapı ve benzeri köklü sorunları artık çözüm beklemeyecek. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren tüm birimlerimize talimat vererek vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyetleri ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Altıeylül’ün Gaziosmanpaşa, Çayırhisar ve Kesirven mahallelerinde uzun yıllardır bekleyen bu imar sorununu çözerek vatandaşlarımızın önünü açtık. Ruhsat almakta zorlanan, yapılaşma sürecinde engelle karşılaşan kimseyi mağdur etmedik” dedi.
Başkan Akın, açıklamasının devamında “Bu bölgelerde 1988 yılından bu yana beklenti içinde olan hemşehrilerimizin sesine kulak verdik. İmar sürecinin yeniden başlamasıyla birlikte hem inşaat faaliyetleri hız kazanacak hem de bölgenin gelişimi desteklenecek. Diğer ilçelerimizde ve mahallelerimizde de benzer sorunların çözümü için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kararlıyız ve vatandaşlarımızın her zaman yanındayız” ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ
Yerel
Yayınlanma: 16 Haziran 2025 - 14:00
Altıeylül'ün 37 Yıllık İmar Sorunu Başkan Akın'ın Talimatıyla Çözüldü
Balıkesir’in Altıeylül ilçesinde Gaziosmanpaşa, Çayırhisar ve Kesirven mahallelerinde uzun yıllardır devam eden imar sorunu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın talimatıyla çözüme kavuştu. Mahkemeden dönen uygulamaların ardından başlatılan yeni süreçle birlikte bölgedeki yapılaşmanın önü yeniden açıldı.
Yerel
16 Haziran 2025 - 14:00
# Balıkesir# Balıkesir imar sorunu çözüldü# Ahmet Akın imar düzenlemesi# Altıeylül Gaziosmanpaşa Çayırhisar Kesirven imar planı# Balıkesir Büyükşehir Belediyesi imar kararı# 37 yıllık imar sorunu Balıkesir# Başkan Ahmet Akın talimatıyla imar uygulaması
EDİTÖR

Haberin Dijital Merkezi
İlginizi Çekebilir