• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • RESMİ İLANLAR
  • Sokak Röportajları
  • Amatör Spor
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Biyografiler
  • Sındırgı
  • Eğitim Sağlık Kültür-Sanat Dünya Bilim ve Teknoloji Yerel Asayiş Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
19:06
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas ve eşi Anneler Günü etkinliğinde annelerle buluştu
18:07
Trendyol 1.Lig Şampiyonu Kocaelispor, Ankara Keçiörengücü'nü Ağırlıyor
17:06
Kocaelispor'un Şampiyonluk Kutlamaları
17:03
Başkan Ahmet Akın, şehit annelerini yalnız bırakmadı
16:58
Anneler Günü’nde Anlamlı Buluşma: Hüma Hatun Kabri Başında Dualarla Anıldı
16:07
Anneler Günü Özel Etkinlik Hanımeli Sokağında
16:05
Balıklı’ya 75 Milyonluk Köprü!
15:06
Anne Hüma Hatun, Muradiye Külliyesi'nde Anıldı
14:07
Tahliyesiz Müebbet Hapis ve İdam Cezası Destici Tarafından Destekleniyor
13:07
Emiralem Çilek Festivali: Lezzet Dolu Bir Kutlama
12:06
Mersin Valisi Atilla Toros: Kentte Güvenlik ve Asayiş Hizmetlerine Dair Açıklamalarda Bulundu
11:06
Elazığ'da Göl Manzaralı Çelik Konutlar Huzur ve Güven Sunuyor
10:06
Annelere ve Anne Adaylarına Destek Veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi
09:06
Kütahya'da Aracıyla Kaza Yapan Sürücü Hayatını Kaybetti
08:07
Denizli'de Gerçekleşen Okul Sporları Atletizm Türkiye Şampiyonası
03:06
İnegöl'de Motosiklet Kazası: Düğün Sahipleri Yaralıya Yardım Etti
02:06
İstanbul ve Yalova'da Polis Olarak Tanıtan Çete Operasyonu
01:06
Zıpkınla Balık Avı Kulüpler Arası Türkiye Şampiyonası
00:07
Beylikdüzü Haramidere Sanayi Metrobüs Durağı'ndaki Kazada Bir Kişi Hayatını Kaybetti
Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas ve eşi Anneler Günü etkinliğinde annelerle buluştu
Gündem
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas ve eşi Anneler Günü etkinliğinde annelerle buluştu
Bandırma Kent Konseyi Genel Kurulu Gerçekleşti
Yerel
Bandırma Kent Konseyi Genel Kurulu Gerçekleşti
Trendyol 1.Lig Şampiyonu Kocaelispor, Ankara Keçiörengücü'nü Ağırlıyor
Spor
Trendyol 1.Lig Şampiyonu Kocaelispor, Ankara Keçiörengücü'nü Ağırlıyor
Kocaelispor'un Şampiyonluk Kutlamaları
Spor
Kocaelispor'un Şampiyonluk Kutlamaları
Başkan Ahmet Akın, şehit annelerini yalnız bırakmadı
Yerel
Başkan Ahmet Akın, şehit annelerini yalnız bırakmadı
Anneler Günü’nde Anlamlı Buluşma: Hüma Hatun Kabri Başında Dualarla Anıldı
Genel
Anneler Günü’nde Anlamlı Buluşma: Hüma Hatun Kabri Başında Dualarla Anıldı
Başkan Dursun Mirza; “Afetlere Karşı Bilinçli Bir Bandırma İçin Çalışıyoruz”
Yerel
Başkan Dursun Mirza; “Afetlere Karşı Bilinçli Bir Bandırma İçin Çalışıyoruz”
Anneler Günü Özel Etkinlik Hanımeli Sokağında
Gündem
Anneler Günü Özel Etkinlik Hanımeli Sokağında
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Coştu: "Türkiye teknoloji ekosisteminde çığır açıyor"
Genel
Yayınlanma: 18 Eylül 2023 - 23:18
Güncelleme: 18 Eylül 2023 - 23:30

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Coştu: "Türkiye teknoloji ekosisteminde çığır açıyor"

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Coştu, "Araştırma altyapılarımız Türkiye'ye değer katıyor. Türkiye teknoloji ekosisteminde gerçekten çığır açıyor. Türkiye kendi kabuğunu kırmış durumda. Dolayısıyla Türkiye son 20 yılda çok önemli bir atılımı gerçekleştirdi ve çok önemli bir kapasiteye erişmiştir" dedi.

Genel
18 Eylül 2023 - 23:18
Güncelleme: 18 Eylül 2023 - 23:30
Yorumlar
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Coştu: "Türkiye teknoloji ekosisteminde çığır açıyor"
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Coştu, "Araştırma altyapılarımız Türkiye'ye değer katıyor. Türkiye teknoloji ekosisteminde gerçekten çığır açıyor. Türkiye kendi kabuğunu kırmış durumda. Dolayısıyla Türkiye son 20 yılda çok önemli bir atılımı gerçekleştirdi ve çok önemli bir kapasiteye erişmiştir" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Coştu, Kocaeli'de TÜBİTAK Fen Lisesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı açılış törenine katıldı. TÜBİTAK Gebze Kampüsü'nde gerçekleştirilen törene Bakan Yardımcısı Coştu'nun yanı sıra Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, TÜSSİDE Müdürü İsmail Doğan, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Coştu ile Vali Seddar Yavuz, Fen Lisesi öğrencilerinin TEKNOFEST projelerinin ve görsel sanat ürünlerinin sergilendiği stantları gezdi.

"En önemli unsur kaynağımız genç insan kaynağıdır"

Türkiye yeni bir yüzyıla girdiğini söyleyen Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Coştu, "Türkiye yüzyılı dediğimiz kavram aslında kabinlerde bir sayının artmasından ibaret değildir. Türkiye gerçek anlamda bir yüzyıla giriyor. Bu hem Türkiye'nin son 20 yılda gerçekleştirdiği büyük atılımının tekabül ettiği bir noktadır. Türkiye son 20 yılda her alanda ama özellikle teknolojide çok önemli ilerleme kaydetti. Bir kırılma noktasına geldi. O kırılma noktası da tam olarak Cumhuriyetimizin 100. yılına yani ikinci yüzyıla tekabül etti. Diğer taraftan aslında dünya da çok önemli bir kırılmanın içerisindedir. Birçok sektörde ve alanda paradigmalar değişiyor, dolayısıyla dünya da aslında yeni yüzyıla giriyor. Bu da Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına tekabül etmiş durumda. Bu dönüşüm aslında bizler ve bizim gibi ülkeler için yeni fırsatlar yeni oyun alanları, yeni fırsat alanları doğuruyor. Bizlerde bunu çok iyi değerlendirdiğimiz takdirde gerçek anlamda Türkiye yepyeni bir yüzyıla girmiş olacak. Yeni yüzyılda Türkiye'nin en önemli unsur kaynağı elbette ki genç insan kaynağıdır. Bu anlamda Türkiye'nin geleceğini inşa edecek, milli teknoloji hamlesini gerçekleştirecek, yeni neslimizi, gençlerimizi burada görüyor olmaktan sizlerle bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim" diye konuştu.

"Türkiye teknoloji ekosisteminde çığır açıyor"

Kocaeli'nin Türkiye'nin en önemli şehirlerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Coştu, "Kocaeli, ekonomisi, sanayisi ve ticareti ile Türkiye'ye değer katan bir şehir ve bunun farkında olmamız lazım. Bilişim vadisi var, bunun farkında olmamız lazım. İçinde yaşadığımız son 20 yılda çok önemli kazanımlar elde eden, teknoloji, bilim ve sanayide çok önemli ilerlemeler kaydeden ülkemizin bu imkanların farkında olmamız lazım. Türkiye'de 100'ü bulan teknoparklarımız var. Burada yaklaşık 10 bin teknoloji şirketi, yaklaşık 60 bin araştırmacı insan kaynağıyla teknoloji üretiyor. Şimdiye kadar 50 binden fazla teknoloji, ARGE projesini hayata geçirdiler. Türkiye'de 208 üniversitede dünya ölçeğinde, kalibresinde binlerce on binlerce araştırmacılarımız var. Araştırma altyapılarımız Türkiye'ye değer katıyor. Türkiye teknoloji ekosisteminde gerçekten çığır açıyor. Kendi kabuğunu kırmış durumda. Dolayısıyla Türkiye son 20 yılda çok önemli bir atılımı gerçekleştirdi ve çok önemli bir kapasiteye erişmiş durumda. Bu imkanların farkında olmalıyız. Farkında olmadığımız takdirde bu imkanlardan yeteri kadar istifade edemeyiz. İmkanların farkında olursak ancak bu imkanlardan istifade etme olanağını buluruz. Bu imkanlardan istifade etmenin ilk adımı bunların farkında olmamızdır. Biz ne yaparsak yapalım biz neyi başarırsak başaralım aslında amacımızın ne olduğunun farkında olduğumuz taktirde başarılı sayılırız. Dolayısıyla Türkiye milli teknoloji hamlesini gerçekleştirirken 2. Yüzyılına girerken, Türkiye Yüzyılına girerken bu farkındalıkla, bu bilinçle hareket eden, gayret gösteren, çalışan, azmeden gençlere ihtiyacı vardır" şeklinde konuştu.

"Fen liselerimizin temel bilimlerin gelişmesi noktasında çok ciddi katkı sunacaklarına inanıyorum"

Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Vali Yavuz ise, "Fen liselerimizin temel bilimlerin gelişmesi noktasında çok ciddi katkı sunacaklarına inanıyorum. TÜBİTAK'taki araştırmacılarımızın, yöneticilerimizin, hocalarımızın ne kadar büyük hizmetler yaptığını yakinen biliyor ve kendilerine gerçekten hürmet ve saygılarımı iletiyorum. Bu kurum Türkiye'nin yüz akı bir kurumdur. Ayrıca TÜBİTAK'ın Kocaeli'de bulunması bilim, sanayi ve teknoloji şehri olduğu kadar bilişim ve inovasyon merkezi olarak Türkiye'nin dünya ile yarışan yüzü Kocaeli'de olması yine çok anlamlı" ifadelerini kullandı.

"Kocaeli dış ticaret hacminin yüzde 17'sini tek başına karşılıyor"

Kocaeli hakkında bilgiler paylaşan Vali Yavuz, "Kocaeli şu an itibariyle Türkiye dış ticaret hacminin yüzde 17'sini tek başına karşılıyor. Yaklaşık 40 milyar doların üzerinde ihracat yapan bir şehirden bahsediyoruz. Yaklaşık 110 milyar dolar dış ticaret hacmi olan bir şehirden bahsediyoruz. Yerli otomobilimiz olan Togg'un da tüm fikri sınai mülkiyet hakkının burada oluşturulduğunu da hatırlatmak istiyorum. İşte siyasal iktidarların bize yapabileceği en önemli şey vizyon ortaya koymaktır, kaynak ve personel tahsis etmektir. Bizim görevimiz de bu hedefe doğru yoğun şekilde çalışmaktır. Biz sizlere güveniyoruz. Tarihimize, geçmişimize, dün yaptıklarımıza güveniyoruz. Bugün ve yarın yapacaklarımıza daha fazla güveniyoruz. Çünkü biz büyük bir milletiz, Türk milletiyiz" dedi.

Konuşmaların ardından Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Coştu, Vali Yavuz ile protokol üyeleri bu yıl 31. TÜBİTAK ulusal bilim olimpiyatlarında birinci aşamayı geçen öğrencileri sahneye davet ederek günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi. Daha sonra 9. Sınıf öğrencilerinin sınıf şubelerinin belirlenmesi için kura çekimi yapıldı. Açılış töreninin ardından Bakan Yardımcısı Coştu ve Vali Yavuz, TÜBİTAK Fen Lisesini ve öğrencilerin barınacakları yurt binalarında incelemelerde bulunarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.


EDİTÖR
İHA
İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Ümraniye Belediyesi 2024 bütçesi kabul edildi
Ümraniye Belediyesi 2024 bütçesi kabul edildi
Başkan Cengiz Arslan'dan anlamlı ziyaret
Başkan Cengiz Arslan'dan anlamlı ziyaret
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 2071 vurgusu
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 2071 vurgusu
Ankara'nın Evren ilçesine atanan Kaymakam Kınacı görevine başladı
Ankara'nın Evren ilçesine atanan Kaymakam Kınacı görevine başladı
ilan.gov.tr
İlginizi Çekebilir
Ümraniye Belediyesi 2024 bütçesi kabul edildi
Ümraniye Belediyesi 2024 bütçesi kabul edildi
Başkan Cengiz Arslan'dan anlamlı ziyaret
Başkan Cengiz Arslan'dan anlamlı ziyaret
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 2071 vurgusu
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 2071 vurgusu
Ankara'nın Evren ilçesine atanan Kaymakam Kınacı görevine başladı
Ankara'nın Evren ilçesine atanan Kaymakam Kınacı görevine başladı
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "Türkiye Büyük Millet Meclisi, gazi bir meclistir"
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "Türkiye...
Çok Okunan Haberler
Susurluk’tan Çanakkale’ye Tarih Yolculuğu
Susurluk’tan Çanakkale’ye Tarih Yolculuğu
Edremit’te Hıdırellez Şenliği Coşkuyla Kutlandı
Edremit’te Hıdırellez Şenliği Coşkuyla Kutlandı
Başkan Akın’dan Yeni Evleneceklere 30 Bin TL Maddi Destek
Başkan Akın’dan Yeni Evleneceklere 30 Bin TL Maddi Destek
Son Yorumlananlar
Edremit’te Ata Tohumu Seferberliği: Fide Dağıtımı Cumhuriyet Meydanı’nda Yapıldı
Edremit’te Ata Tohumu Seferberliği: Fide Dağıtımı Cumhuriyet Meydanı’nda...
Edremit’te Şahindere Mesire Alanı Yeniden Düzenleniyor
Edremit’te Şahindere Mesire Alanı Yeniden Düzenleniyor
Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, 1 Mayıs Emekçi ve Dayanışma Günü’nde Çalışanları Onurlandırdı
Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, 1 Mayıs Emekçi ve Dayanışma...
Kocaeli İlçeleri
  • Başiskele
  • Çayırova
  • Darıca
  • Derince
  • Dilovası
  • Gebze
  • Gölcük
  • İzmit
  • Kandıra
  • Karamürsel
  • Kartepe
  • Tütünçiftlik
MHP İl Başkanı Alparslan Doğan: "Ankara'da zillet ittifakının bir belediye bile alacağını düşünmüyorum"
MHP İl Başkanı Alparslan Doğan: "Ankara'da zillet ittifakının bir belediye bile alacağını düşünmüyorum"

Ana Sayfa
RESMİ İLANLAR
Sokak Röportajları
Amatör Spor
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Magazin
Spor
Biyografiler
Sındırgı
Eğitim
Sağlık
Kültür-Sanat
Dünya
Bilim ve Teknoloji
Yerel
Asayiş
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.