Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “Sürdürülebilir Kent Buluşmaları” kapsamında düzenlenen etkinlikte sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerle bir araya geldi. Deprem riski taşıyan kentte, yapısal güvenlik ve dayanıklı şehirleşme üzerine çözüm önerileri masaya yatırıldı.
Balıkesir’de “Sürdürülebilir Kent Buluşmaları” başlığı altında gerçekleştirilen toplantıların bir yenisi, “Yapısal Güçlendirme” temasıyla yapıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın ev sahipliğinde düzenlenen programa, inşaat mühendisleri, akademisyenler, sivil toplum temsilcileri ve şehir plancıları yoğun katılım sağladı.
Toplantıda, kentsel yapıların depreme dayanıklı hale getirilmesi, güçlendirme teknikleri ve sürdürülebilir şehir planlama stratejileri detaylı şekilde ele alındı. Başkan Akın, kentteki yapı stoğunun güvenli hale getirilmesinin sadece teknik bir zorunluluk değil, aynı zamanda bir sosyal sorumluluk olduğuna dikkat çekerek şu açıklamalarda bulundu:
“Deprem riski taşıyan bir kentte yaşıyoruz. Bu gerçekliği görmezden gelemeyiz. Daha dirençli yapılar ve daha güvenli yaşam alanları için bilimden, mühendislikten ve iş birliğinden güç alıyoruz. Sadece bugünü değil, Balıkesir’in yarınlarını da düşünerek hareket ediyoruz.”
Başkan Akın, sürdürülebilir şehircilik anlayışıyla atılacak her adımın uzun vadeli bir vizyonun parçası olduğunu vurgulayarak, “Yapısal güçlendirme sadece mevcut binaları değil, yeni yapılacak projeleri de kapsayan çok yönlü bir süreçtir. Biz, Balıkesir’in her köşesinde güvenli ve sağlıklı bir yaşamı tesis etmek için tüm paydaşlarla kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz,” dedi.
Katılımcılar, kent genelinde yapılması planlanan risk analizi çalışmaları, yerel yönetimlerin alması gereken önlemler ve kamu-özel iş birlikleri üzerine fikir alışverişinde bulundu. Toplantının sonunda ortak hedef; depreme dirençli, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir Balıkesir için somut adımlar atmak oldu.
HABER MERKEZİ
