Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu yaptı. Bayram boyunca tüm ekiplerin sahada olacağını belirten Akın, vatandaşların huzurlu ve güvenli bir bayram geçirmesi için gerekli tüm önlemlerin alındığını açıkladı.
Kurban Bayramı’na kavuşmanın sevincini Balıkesirlilerle birlikte yaşadığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, yayınladığı bayram mesajında, Balıkesir’in bu özel günlerde paylaşma kültürünü en güçlü şekilde yaşatan şehirlerden biri olduğunu söyledi.
Başkan Akın mesajında şu ifadelere yer verdi: “Kıymetli hemşehrilerim; Kurban Bayramımızın başta Balıkesir’imiz olmak üzere tüm İslam âlemine sağlık, huzur ve bereket getirmesini diliyorum. Sevdiklerimize giden yolların barış ve güvenle dolduğu, çocuklarımızın neşesinin sokaklara taştığı, sofraların bereketle donandığı bir bayram olmasını temenni ediyorum. Kapısı çalınmamış hiçbir evin kalmadığı, dayanışmanın en güzel şekilde yaşandığı bir bayram yaşayacağımıza yürekten inanıyorum.”
Tüm Birimler Görev Başında Olacak
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Kurban Bayramı boyunca hizmetlerini aralıksız sürdüreceğini ifade eden Başkan Akın, kent genelinde hazırlıkların tamamlandığını duyurdu. İbadethanelerde ve mezarlıklarda yapılan temizlik çalışmalarının yanı sıra Hayvan Pazarı’nda ve şehrin dört bir yanında ilaçlama faaliyetleri gerçekleştirildiği belirtildi.
Vatandaşların herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması adına BASKİ, itfaiye ve zabıta ekiplerinin bayram süresince sahada görev başında olacağını vurgulayan Akın, “Yakın Çözüm Çağrı Merkezimiz de 7/24 esasına göre hemşehrilerimizin yanında olacak” dedi.
Ücretsiz Ulaşım, Can Dostlara Bayram Hizmeti
Bayram boyunca Balıkesir Toplu Taşıma (BTT) otobüslerinin ücretsiz hizmet vereceğini açıklayan Başkan Akın, “Hemşehrilerimizi sevdiklerine ulaştıran yollar artık daha da kısa” ifadelerini kullandı. Ayrıca sahipsiz hayvanlar için Can Dost Mobil Tedavi Aracı’nın da bayram boyunca hizmet vermeye devam edeceğini bildirdi.
Son olarak tüm vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutlayan Başkan Akın, “Nice güzelliklere vesile olan bir bayram olması dileğiyle; tüm kurbanların Allah katında kabul olmasını temenni ediyor, Balıkesir’imizin her hanesine sağlık, huzur ve bereket diliyorum” dedi.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ