Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen kortej yürüyüşünde gençlerle birlikte yürüdü. Mirza, Cumhuriyet ideallerine bağlılık vurgusu yaptı.
Bandırma’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu, bu yıl da binlerce vatandaşın katıldığı kortej yürüyüşüyle sokaklara taşındı. Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza'nın öncülüğünde gerçekleşen yürüyüşte, gençlerin enerjisi ve Cumhuriyet’e olan bağlılığı dikkat çekti.
Korteje belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve çok sayıda Bandırmalı katıldı. Marşlar eşliğinde gerçekleşen yürüyüş boyunca kent sokakları kırmızı beyaza bürünürken, vatandaşlar bayram coşkusuna balkonlarından ve kaldırımlardan alkışlarla eşlik etti.
Başkan Dursun Mirza, etkinlik sonrasında yaptığı açıklamada, 19 Mayıs’ın sadece bir bayram değil, aynı zamanda geleceğe umutla bakma günü olduğunu belirterek şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği bu özel günde, Bandırma sokaklarında gençlerle omuz omuza yürüdük. Laik, demokratik ve çağdaş Türkiye idealine sahip çıkan gençliğimizle birlikte aynı inanç ve kararlılıkla adımlar attık. Bandırma’da bu coşku hiçbir zaman eksik olmayacak.”
Yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen müzik ve gösteri etkinlikleriyle devam etti. Bandırma Belediyesi, gün boyunca çeşitli etkinliklerle gençleri ve aileleri bayram atmosferinde bir araya getirdi.
HABER MERKEZİ

