Balıkesir, Cumhuriyet'in 101. yılını coşku dolu etkinliklerle kutlamaya devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin sağlayacağı “101. Yılda 1010 uçurtma Şenliği, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının en dikkat çeken anlarından birine sahne oldu. Etkinlikte, ay yıldız desenli uçurtmalar gökyüzünü süslerken, 7'den 70'e her yaştan Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşandı.
Cumhuriyet Bayramı Haftası'nda 1010 Uçurtma Gökyüzüyle Buluştu
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nın düzenlediği etkinlik, Çamlık Hilal Minare önünde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamındaki dosyalar ücretsiz olarak ay yıldızlı uçurtmalar dağıtılırken, sahiplerine patlamış mısır, pamuk şeker ve balon da ikram edilir. Şenlik alanında hem çocuklar hem de aileler Cumhuriyet'in 101. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşarken, gökyüzünde uçuşan uçurtmalar renkli görüntüler oluşturuldu.
Başkan Akın Çocuklarla Uçurtma Uçurdu
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, eşi ve oğlu ile birlikte şenliğe katılarak çocuklarla uçurma uçurdu ve ailelerle hatıra fotoğrafları çektirdi. Etkinliğe dair farklılıkları paylaşan Başkan Akın, Cumhuriyet Bayramı'nı çocuklarla kutlamanın kendisi için çok anlamlı olduğunu ifade etti. Başkan Akın'ın katıldığı etkinliğe olan ilgiyi daha da arttırırken, gökyüzündeki ay yıldızlı uçurtmalar tüm Balıkesir'de halkına bayram coşkusunu hissettirdi.
Katılımcılar Gururla Cumhuriyet Coşkusunu Yaşadı
Etkinlikte kızıyla birlikte uçurtma uçuran Begüm HanÖmeroğlu Gülada, “Cumhuriyetimizin 101. yılını birlikte bu özel bayramda kutlamak için muhteşem bir deneyim oldu. Atatürk'ün 'İstikbal göklerdedir' sözü bugün burada bir kez daha anlam kazandı” diyerek farklılaştığını ifade etti.
Bursa'dan partilere katılmaya katılan Sevda Baltacı da, “Cumhuriyetimizin yıl dönümünü kutlamak için büyük bir onur. Böylesine anlamlı etkinliklerde Atatürk sevgisini ve Cumhuriyet coşkusunu aşılıyoruz. Bayrağımız onun daimi göklerde dalgalansın” dedi.
Çocukların Gözünden Cumhuriyet Bayramı
Şenliğe ailesiyle katılan Elif Can, “Pamuk şeker aldım, uçurtmamı uçurdum, çok güzel bir gün birikimim var. Atatürk'e teşekkür ediyorum, zenginliği kurtardı. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!” sözleriyle etkinliğin ne kadar keyifli geçişi dile getirildi. Mira Tonguç ise “Bu şenliği düzenleyenlere teşekkür ediyorum. Atatürk'ü anlatmak kelimelerin yetersizliği. İyi ki var” diyerek birleşiyorlar.
Balıkesir'de düzenlenen “101. Yılda 1010 Uçurtma Şen,” Cumhuriyet Bayramı'nda Balıkesirlilere muhteşem bir gün yaşatılırken, gökyüzünde dalgalanan ay yıldızlı uçurtmalar Cumhuriyet'in coşkusunu ve Atatürk'ün mirasını Balıkesir semalarında bir kez daha yansıttı.
HABER MERKEZİ



