Edremit’te düzenlenen törende konuşan Vali İsmail Ustaoğlu, coğrafi işaretli ürünlerin sadece yerel üretimi desteklemekle kalmadığını, aynı zamanda bölgesel kalkınma, kültürel tanıtım ve uluslararası pazarlarda görünürlük açısından da kritik bir rol üstlendiğini vurguladı. Ustaoğlu, “Coğrafi işaretli ürünlerimizin markalaşma yolculuğu, aynı zamanda Balıkesir’in büyüyen ekonomisinin, gelişen kültürel mirasının ve artan uluslararası görünürlüğünün bir yansımasıdır” ifadelerini kullandı.
Açılış programında, Türkiye’de ve yurt dışında tescil edilen coğrafi işaretli ürünlerin değer zinciri içinde nasıl daha etkin hale getirileceğine dair stratejik planlamalar, kurumsal iş birlikleri ve sürdürülebilir pazarlama modelleri masaya yatırıldı. Proje kapsamında, Balıkesir’e özgü ürünlerin küresel pazarda rekabet edebilirliğinin artırılması hedefleniyor.
Balıkesir’in zeytin, zeytinyağı, höşmerim ve Edremit Körfezi'ne özgü ürünleri başta olmak üzere pek çok tescilli değerin projeye dâhil olduğu bildirildi.
Proje hem üretici hem yatırımcı açısından yeni fırsatlar sunarken, Balıkesir’in marka şehir olma yolundaki adımlarını da güçlendirecek.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ