Balıkesir’in en hareketli noktalarından biri olan Milli Kuvvetler Caddesi, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte daha da canlandı. Vatandaşlar iftar ve sahur hazırlıkları için çarşıya akın ederken, cadde üzerindeki esnaflar da yoğunluktan memnun. Gün boyunca artan hareketlilik, alışveriş yapan vatandaşların ve Ramazan öncesinde ihtiyaçlarını karşılamak isteyenlerin oluşturduğu kalabalıkla dikkat çekiyor.
Havaların serin olmasına rağmen Balıkesirliler, iftar öncesinde alışverişlerini tamamlamak için sokakları doldururken, bazı vatandaşlar camilere yönelerek teravih namazına hazırlanıyor. Özellikle kuyumculardan kuruyemişçilere, giyim mağazalarından kafe ve restoranlara kadar birçok işyeri, Ramazan hareketliliğinden nasibini aldı.
Esnaf, Ramazan’ın bereketini hissettiklerini belirterek, “Özellikle akşam saatlerine doğru yoğun bir kalabalık oluşuyor. Hem alışveriş yapmak hem de Ramazan coşkusunu yaşamak isteyenler caddede vakit geçiriyor. Bu dönemde insanların yardımlaşma ve dayanışma duyguları da ön planda” ifadelerini kullandı.
Balıkesir’de Ramazan ayının getirdiği manevi atmosfer, şehrin en önemli noktalarından biri olan Milli Kuvvetler Caddesi’nde yoğun bir şekilde hissedilmeye devam ediyor.
ERDEM COŞKUN
