Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının manevi atmosferini şehir genelinde hissettirmek için çeşitli etkinlikler ve iftar programları düzenliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın öncülüğünde gerçekleştirilen organizasyonlarla, her gün binlerce kişiye iftar yemeği ikram edilirken, geleneksel Ramazan eğlenceleriyle de vatandaşlar bir araya geliyor.
Şehir merkezinde Atatürk Açık Otoparkı’nda kurulan iftar çadırında her akşam bin kişi iftar yapma imkânı bulurken, farklı mahallelerde kurulan mobil iftar tırı ve yemek dağıtım noktaları sayesinde binlerce kişi orucunu birlikte açıyor. Özellikle Altıeylül ve Karesi ilçelerinde düzenlenen iftar programları, mahalle sakinlerinden yoğun ilgi görüyor.
Zağnos Paşa Camii Meydanı’nda Ramazan Coşkusu
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, yalnızca iftar organizasyonlarıyla değil, düzenlediği geleneksel Ramazan etkinlikleriyle de vatandaşlara eski Ramazanları aratmayan bir atmosfer sunuyor. Zağnos Paşa Camii Meydanı’nda gerçekleştirilen programlar kapsamında, semazen gösterisi, kukla oyunları, illüzyon şovları ve tasavvuf müziği dinletileri büyük ilgi gördü. Çocuklar için özel olarak hazırlanan etkinliklerde ise pamuk şeker ve Osmanlı macunu ikramları yapıldı.
Vatandaşlardan Yoğun İlgi ve Memnuniyet
Düzenlenen iftar programlarına katılan vatandaşlar, organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirdi. İftar çadırında orucunu açan emekli Bayram Arslan, yemeklerin zamanında ve sıcak servis edildiğini belirterek, “Gerçekten güzel bir organizasyon. Ramazan ruhunu hep birlikte yaşadık” dedi.
Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Ethem Özçelik ise özellikle öğrenciler için böyle bir hizmetin önemli olduğunu vurgulayarak, “Ahmet Başkanımıza teşekkür ederiz. İftar çadırına ilgi yoğundu ve yemekler tam zamanında servis edildi. Ev yemekleri tadında olduğu için bizim için çok kıymetli” ifadelerini kullandı.
Bir diğer katılımcı Ela Var da organizasyondan duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi: “Öğrenciler burada rahatça yemek yiyebiliyor, bu bizim için çok önemli. Höşmerimden çorbaya kadar her şey çok güzeldi.”
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan Ayı boyunca sürdürülecek olan iftar ve etkinlik programları, vatandaşların bir araya gelerek dayanışma içinde olmalarına katkı sağlamaya devam edecek.
HABER MERKEZİ


