Öğrencilerin Sorularına Cevaplar
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kendisini ziyaret eden Borsa İstanbul İlkokulu öğrencilerinin sorularını yanıtladı. Çocuklardan her konuda gelen sorulara cevap veren Seçer, Mersin’in tüm çehresini değiştirmek istediklerini söyledi.Tarsus ilçesindeki Borsa İstanbul İlkokulu’nun 3/B ve 3/İ sınıfı öğrencileri, Başkan Seçer’i ziyaret etti. Öğrencilerin Hayat Bilgisi dersinde ‘Yönetim Bilimleri’ konusunda aldıkları eğitimleri pekiştirmeleri amacıyla gerçekleşen buluşmada öğrenciler, Başkan Seçer’e merak ettikleri soruları yönelttiler.
Sokak Hayvanları ve Geri Dönüşüm Projeleri

Öğrencilerden Selin Duru Fakir’in ’sokak hayvanlarının güvenliği için barınakları ve yeşil alanlarını çoğaltmayı düşünüyor musunuz?’ sorusunu yanıtlayan Seçer, sokaktan toplanan hayvanları yeni yasalar gereği geri bırakamadıkları için onlara doğal yaşam alanı sunmaya çalıştıklarını kaydetti. Seçer,
Mersin merkezin yanı sıra Silifke ve Bozyazı’da da olmak üzere üç ayrı noktada hayvan bakım evi bulunduğunu ifade etti.Öğrencilerden Eylül Gökçel’in ’Geri dönüşümle ilgili projeleriniz var mı?’ sorusuna Seçer, birden fazla projelerinin olduğunu ifade ederek, "Geri dönüşüm konusunda, proje üreten bir geri dönüşüm ofisimiz var. Ayrıca, geri dönüşüm malzemelerinden yapılan, kullanıma uygun büro eşyaları ve aletler ile ekipmanların yapıldığı atölyemiz de var" şeklinde cevap verdi.
Çevre Temizliği ve Eğitim
Ezgi Atmaca’nın ’yere çöp atanlara, çevreye zarar verenlere para cezaları yazarak şehrin daha temiz olmasını sağlayacak projeleriniz var mı?’ sorusuna yanıt veren Seçer, cezaların tam anlamıyla caydırıcı olmadığını ifade etti. Bu tip durumlarda eğitimle çözmenin daha önemli olduğunu vurgulayan Seçer, "En temel eğitim aldığınız kurumlar okullardır. Ama eğitim ailede başlıyor. Annenizden, babanızdan ve aile bireylerinizden alacağınız eğitim son derece önemlidir" dedi.HABER MERKEZİ