Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, 2025 yılı bütçe görüşmeleri kapsamında Gazi Meclis’te yoğun bir çalışma yürütüldüğünü belirtti. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Sarı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinin dün gece geç saatlerde tamamlandığını ifade ederek, bu görüşmelerde özellikle kadınlar, çocuklar ve gençler adına önemli konuları dile getirdiklerini söyledi.
Sarı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Dün gece saat 03.00’da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2025 yılı bütçe görüşmelerini tamamladık. Kadınlar, çocuklarımız ve gençlerimiz adına konuştuk. Bugün ise Ticaret Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 2025 yılı bütçe görüşmeleri için Gazi Meclisimiz’deyiz. Devletin bütçesi, halkın bütçesi olsun diye mücadelemize devam ediyoruz!”
CHP’li Sarı, bütçe görüşmelerinin yalnızca rakamlardan ibaret olmadığını, asıl meselenin bütçenin halka dönük bir yapıya sahip olması gerektiği olduğunu vurguladı. "Halkın refahını gözeten, sosyal adaleti sağlayan bir bütçe için mücadele ediyoruz," diyen Sarı, hükümete bu konuda çağrıda bulundu.
HABER MERKEZİ
