Balıkesir’in Edremit ilçesinde bulunan Zeytinli Çayı, taşkın riski nedeniyle yeniden düzenleniyor. DSİ 25. Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan ıslah çalışmaları, çayın çevreye verdiği zararları önlemeyi ve bölgedeki altyapı güvenliğini artırmayı amaçlıyor.
DSİ 25. Bölge Müdürü Olcay Çubukcu, çalışmalar kapsamında Zeytinli Çayı üzerinde taşkın riski yaratan eski köprünün yıkıldığını belirtti. Yıkımın ardından çayın doğal akışını düzenlemek için kapsamlı bir ıslah çalışması başlatıldı. Bu süreçte çayın akışını engelleyen unsurlar kaldırılarak çevre dostu bir düzenleme yapılması hedefleniyor.
“Bölge Altyapısı Daha Güvenli Hale Getirilecek”
Projenin temel amacı, Zeytinli Çayı’nda taşkın riskini en aza indirerek bölgedeki altyapıyı daha güvenli bir hale getirmek. Çubukcu, devam eden çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:
“Islah çalışmaları ile çayın akışını engelleyen unsurları ortadan kaldırıyoruz. Böylece hem taşkın riskini azaltacak hem de çevreye olası zararları önleyecek bir altyapı oluşturacağız. Bu düzenlemelerle Zeytinli Çayı, hem çevre dostu hem de daha işlevsel bir yapıya kavuşacak.”
Bölge Halkı Çalışmalardan Memnun
Zeytinli Çayı’nın yeniden düzenlenmesi, özellikle çevre sakinlerini memnun etmiş durumda. Taşkın riskinin bölge halkı için sürekli bir endişe kaynağı olduğunu belirten vatandaşlar, DSİ’nin başlattığı bu çalışmayı desteklediklerini ifade ediyor.
Çalışmaların tamamlanmasının ardından bölgenin altyapı güvenliği artacak, taşkın riski büyük ölçüde azalacak ve Zeytinli Çayı’nın doğal yapısı korunmuş olacak.
HABER MERKEZİ

