İvrindi ilçesine bağlı Gökçeyazı Mahallesi Göl Mevkisi'nde, sazlıklarla kaplı sulak alanda bir su samuru ölü olarak bulundu. Gökçeyazı Türkmen Dağı Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği üyelerinin tespit ettiği olay, bölgenin biyolojik çeşitliliği açısından endişe yarattı. Su samurunun bulunduğu yerin koordinatları kaydedilirken, olay yerinde detaylı fotoğraflama yapıldı.
Yetkililere Başvuru Yapıldı
Konuyla ilgili açıklama yapan Gökçeyazı Türkmen Dağı Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Dilek Yalçın, sulak alanın su samurları için önemli bir yaşam alanı olabileceğini belirtti. Yalçın, ölüm nedeninin araştırılması ve sulak alanın koruma altına alınması için İvrindi İlçe Tarım Müdürlüğü ile Balıkesir Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne yazılı başvuruda bulunduklarını ifade etti.
Göçmen Kuşların Uğrak Noktası
Gökçeyazı’daki sulak alanın leylek, ördek ve sakarmeke gibi göçmen kuşlar için önemli bir habitat olduğuna dikkat çeken Yalçın, bölgenin ekolojik dengesinin korunması gerektiğini vurguladı. Dernek üyeleri, su samurlarının da bu alanda yaşadığını düşündüklerini belirterek, yetkililerin bölgeye daha fazla hassasiyet göstermesi gerektiğini dile getirdi.
Yetkililerden gelecek açıklamalar ve inceleme sonuçları merakla bekleniyor.
ERDEM COŞKUN
Çevre
Yayınlanma: 10 Mart 2025 - 15:23
Güncelleme: 10 Mart 2025 - 16:27
Gökçeyazı'da Sulak Alanda Ölü Su Samuru Bulundu
Balıkesir’in İvrindi ilçesine bağlı Gökçeyazı Mahallesi Göl Mevkisi'nde bir su samuru ölü halde bulundu. Bölgenin ekosistem açısından önemli bir sulak alan olduğunu vurgulayan çevreciler, olayın araştırılmasını talep etti.
Çevre
10 Mart 2025 - 15:23
Güncelleme: 10 Mart 2025 - 16:27
EDİTÖR

Haberin Dijital Merkezi
İlginizi Çekebilir