İŞKUR Gençlik Programı ve Kontenjan Oluşturma
Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Günseli Tufan, İŞKUR Gençlik Programı kapsamında
Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile imzalanan protokol hakkında bilgi verdi. Toplamda 32 program düzenlendi ve 1.392 kişilik kontenjan oluşturuldu.
İstihdam ve Mesleki Eğitim Politikaları
Manisa İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda il düzeyinde istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması üzerine çalışmalar yapıldı.
İşgücü Piyasası Verileri

En son TÜİK verilerine göre, Manisa'nın işsizlik oranı ve işgücüne katılım oranı hakkında bilgi veren Günseli Tufan, Manisa'nın içinde bulunduğu TR33 Kalkınma bölgesindeki istihdam rakamlarına da değindi.
İl Müdürlüğü Faaliyetleri
2025 yılı ocak-mart döneminde, Manisa İl Müdürlüğü tarafından sunulan iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı. Ayrıca, İŞKUR Gençlik Programı ve diğer projeler ile ilgili çalışmaların etkileri anlatıldı.HABER MERKEZİ