Soğuk Hava Nedeniyle Üzüm Bağları Zarar Gördü
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde sabaha karşı yaşanan soğuk hava nedeniyle üzüm bağlarını don vurdu. Yüzde 100'lere varan zararın olduğu bağlarda üreticiler devletin borçlarını ertelemesini istedi. Alaşehir ilçesinin batı bölgesinde kalan Hacıaliler, Delemenler, Çakırcaali, Subaşı, Sonran, Üzümlü Mahallelerinde özellikle Alaşehir Çayı boyunca ve Üzümlü Mahallesi Azmak mevkiinde yüzde 100'lere varan oranda zarar görülürken, doğu bölgesinde Kemaliye, Piyadeler, Kavaklıdere mahalleleri bölgelerinde yüzde 20 civarlarında zarar görüldü.
Üreticiler Devletten Destek Bekliyor
Sigorta yaptırmayan üreticiler devletten destek beklediklerini belirterek, borçlarının ertelenmesini istedi. Üzüm üreticileri, "Bağlar açmıştı. Yaklaşık 30 santim filizler olmuştu. Havanın birden soğuması sonucu, bağlarımızı soğuk vurdu. Yüzde yüz zarar gören bağlarımız var. Damlama sularımızı açtık ama önleyemedik. Bağlarımızı ekonomik sıkıntılar nedeniyle sigorta da yaptıramadık. Devletimizden destek ve borçlarımızın ertelenmesini istiyoruz." dedi.
Çiftçilerin Sigorta Yaptırmaları Önemli

Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Özer Demir, zarar gören çiftçileri ziyaret ederek, bağlarda inceleme yaptı. Zarar gören bağlarda incelemelerde bulunan Demir, "Geçtiğimiz günlerde kısmen etkili olan alanlarda don afatıyla karşı karşıya kalmıştık. Bu gün yine bir don felaketi yaşadık. Bölgesel olarak etkisi değişik olmak üzere yüzde 20 ile yüzde 100 oranında zarar gören bağlarımız var. Sigortanın ne kadar önemli olduğunu bir kere daha gördük." dedi.Bugün meydana gelen don olayından sadece Alaşehir ilçesinde 40 bin dekar alanın etkilendiği öğrenildi.HABER MERKEZİ