Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in öncülüğünde başlatılan proje, kültür-sanat etkinliklerini herkes için erişilebilir kılmayı hedefliyor. Karikatür kurslarıyla başlayan program, yakın zamanda merkez bünyesinde faaliyete geçecek olan “Engelsiz Kafe” ile daha kapsayıcı bir yapıya kavuşacak. Özel bireylerin çalışacağı kafenin, sosyal sorumluluk ve istihdam açısından örnek bir model oluşturması bekleniyor.
Kültür alanının açılışında, Karikatürcüler Derneği Başkanı ve Cumhuriyet Gazetesi çizeri Kamil Masaracı ile Cumhuriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Özgür Soyer de yer aldı. İzmirli çizerlerin de katkı sunduğu etkinlikte, sanatın birleştirici gücüne vurgu yapıldı. Başkan Ergin, projeye destek veren tüm sanatçılara ve katılımcılara teşekkür ederek, "Ayvalık’ta kültür ve sanat hayatını daha da canlandırmak için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Kırlangıç Yaşam Merkezi’ndeki bu yeni oluşum hem ailelerin hem de çocukların sosyal hayata katılımını artıracak bir merkez haline gelirken, engelli bireylerin istihdamı için de yeni bir kapı açıyor. Ayvalık’ta kültürle iç içe, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir sosyal yaşam hedefi doğrultusunda atılan bu adım, bölge halkı tarafından da ilgiyle karşılandı.
HABER MERKEZİ
Yerel
Yayınlanma: 25 Nisan 2025 - 12:17
Ayvalık'ta Kültür, Sanat ve Sosyal Yaşam Tek Çatıda Buluşuyor: Kırlangıç Yaşam Merkezi'nde Yeni Bir Dönem Başladı
Ayvalık Belediyesi tarafından Kırlangıç Yaşam Merkezi bünyesinde hayata geçirilen yeni kültür ve sanat alanı, kentin sosyal yaşamına önemli katkılar sunmaya başladı. Hafta sonlarını daha verimli değerlendirmek isteyen aileler için tasarlanan bu merkezde, yetişkinler kitaplarla buluşurken, çocuklar da karikatür sanatının inceliklerini keşfetme fırsatı yakalıyor.
Yerel
25 Nisan 2025 - 12:17
EDİTÖR

Haberin Dijital Merkezi
İlginizi Çekebilir