Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Ramazan ayının manevi atmosferini Balıkesirlilerle birlikte paylaşmaya devam ediyor. Kentin farklı noktalarında düzenlenen iftar programları kapsamında Kepsut’ta vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Akın, Ramazan’ın bereketini ortak sofralarda paylaşmanın önemine vurgu yaptı.
Kepsut’ta gerçekleşen iftar buluşmasına yüzlerce vatandaş katılım sağladı. Kurulan sofralarda bir araya gelen vatandaşlar, ezanın okunmasıyla birlikte oruçlarını açtı. İftar programında bir konuşma yapan Başkan Ahmet Akın, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olduğunu belirterek, “Ramazan’ın bereketini paylaşmaya, aynı sofrada buluşup aynı duaya amin demeye devam ediyoruz. Sizlerle bir arada olmak bizim en büyük mutluluğumuz, iyi ki geldiniz” ifadelerini kullandı.
“Dayanışma ve Paylaşım Kültürümüzü Yaşatıyoruz”
Başkan Akın, düzenlenen iftar programlarının sadece bir yemek ikramı olmadığını, aynı zamanda toplumun farklı kesimlerini bir araya getiren, kaynaştıran önemli bir etkinlik olduğunu belirtti. “Ramazan, paylaşmak demektir. Bu sofralar sadece yemeklerin değil, gönüllerin de birleştiği sofralar. Bizim için en kıymetli olan şey, hemşehrilerimizle bir araya gelmek ve onların dualarında yer almak” dedi.
İftar programına katılan Kepsutlu vatandaşlar da böyle bir organizasyonun düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Ramazan’ın maneviyatını hep birlikte yaşamanın kendileri için çok kıymetli olduğunu ifade etti.
Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan Ayı boyunca farklı ilçelerde iftar programları düzenlemeye devam edeceği belirtilirken, etkinliklerin sadece yemek ikramı ile sınırlı kalmayıp, geleneksel Ramazan eğlenceleri ve kültürel etkinliklerle de zenginleştirileceği kaydedildi.
HABER MERKEZİ

