Balıkesir’in Altıeylül ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde sergilenen "direk dansı gösterisi" büyük tepki çekmiş, olay sonrası Altıeylül Belediyesi etkinlikte sorumluluğu bulunan kişiler hakkında işlem başlatmıştı. İçişleri Bakanlığı tarafından da soruşturma açılmıştı.
Gösterinin ardından eski Kültür Müdürü İsmail Balcan görevinden alınmış, olayla ilgili yaptığı ilk açıklamada skandal organizasyon sürecinde herhangi bir dahlinin bulunmadığını net bir dille ifade etmişti. Balcan, etkinlik sürecinin tamamen görevden alınmasından sonra şekillendiğini belirtmişti.
Bu sürecin ardından İsmail Balcan, ikinci bir paylaşım yaparak bu kez destek olanlara teşekkür etti.
Teşekkür mesajında Balcan, zorlu günlerinde yanında duran, destek veren yüzlerce dostuna ve sanat camiasındaki arkadaşlarına minnettarlığını dile getirdi.
İsmail Balcan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Uzun zamandır maruz kaldığım kumpas ve mobbinglere karşı, şahsıma inanan, güvenen, destek olan herkese sonsuz teşekkür ederim. 23 Nisan etkinliklerinde yaşanan skandal sonrası kumpasçılar ortaya çıkmış ve hak yerini bulmuştur. Bu süreçte bizzat yanımda duran, telefonla arayan, sosyal medyadan ve özelden destek mesajı gönderen yüzlerce dostuma sevgi ve saygılarımla minnettarlığımı sunarım. İyi ki varsınız, sağlıkla ve sağlıcakla hep var olun."
Olayın Arka Planı
23 Nisan etkinliklerinde sergilenen "direk dansı gösterisi", çocukların katılım gösterdiği bir etkinlikte uygun bulunmayarak Balıkesir kamuoyunda büyük bir infiale yol açmıştı. Altıeylül Belediyesi, olayın bilgileri dışında geliştiğini açıklarken, Balıkesir Valiliği de İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş talep etmişti.
Etkinliğin ardından Altıeylül Belediyesi Kültür Müdürlüğü görevinde değişikliğe gidilmiş ve sorumlular hakkında idari işlem başlatılmıştı.
İsmail Balcan, bu skandalın sorumlusu olmadığını daha önce kamuoyuna açıklarken, şimdi de kendisine destek olan herkese ayrı bir teşekkür açıklaması yaparak süreci noktaladı.
HABER MERKEZİ
